Curriculum

Unul din sensurile multiple ale termenului de „curriculum” face trimitere la „drum, parcurs”. Esența traseului curricular și extracurricular la Wendy School, se va face prin centrarea actului educativ pe elev, prin adaptarea demersului didactic la nevoile de învățare individuale ale fiecarui copil in parte, ce implică folosirea de strategii educaționale complementare și materiale didactice multiple și interactive.

Tocmai de aceea la Wendy School abordăm cele mai bune tehnici de predare din curriculum românesc, dar ne inspiram si din curriculum britanic care are o abordare complet integrată și menită a îndeplini toate cerințele elevilor prin metode diferențiate de predare. Programul educaţional la Wendy School stimulează inteligența, imaginația și abilitățile fiecărui copil, prin identificarea și celebrarea trăsăturilor care îi fac unici.

NIVELUL PREȘCOLAR 

La Gradinita Wendy, limba engleza este vorbită pe tot parcursul zilei unde ne vom orientăm si ghida după curriculum preșcolar britanic, bazat pe Early Years Foundation Stage & Statutory Framework.

Principiile EYFS ghideaza activitatea tuturor educatorilor și sunt grupate în patru teme distincte, dar complementare:

Copilul este unic / A unique child

Relatii Pozitive / Positive Relationships

Medii Propice / Enabling Environments

Invatare si Dezvoltare / Learning and Development

Există șase domenii de învățare și dezvoltare pe care le folosim atunci când facem observatiile, evaluarile și planificarile pentru nevoile individuale ale fiecarui copil, iar acestea se reflecta în călătoria de învățare și in planificarea personalizata.

Domenile de învățare și dezvoltare ne permit sa motivam constant copilul, sa-l ajutam sa se dezvolte si sa reuseasca in viata de adult.

  1. Dezvoltarea personala, sociala si emotionala

  2. Dezvoltarea fizica

  3. Dezvoltarea comunicarii, limbajului si alfabetizarii

  4. Matematică

  5. Ințelegerea lumii inconjuratoare

  6. Dezvoltarea creativa

Programa școlară impusă de Ministerul Educației Naționale este îmbogățită cu un pachet curricular opțional, de natură integrativă in care disciplinele școlare obligatorii sunt secondate de cursuri intensive de limba engleza, dar si cluburi de dans, cor, arte, karate, etc.